Ibiza

Ibiza is een van de eilanden van de Balearen. Het is een groep met eilanden dat ten oosten ligt van Spanje zelf. Al sinds de tijd dat het eiland bevolkt is, staat het bekend om het eiland wat anders is dan het vasteland. Waren het vroeger (en nog steeds wel) de hippies die zich vooral op Ibiza vertoefden, vandaag de dag staat het eiland vooral bekend als party-island. Ibiza is dan ook echt een toerisme eiland. Hoewel er amper 130.000 mensen wonen, komen jaarlijks 6 a 7 miljoen toeristen op het eiland af.

De een komt er om te feesten, de ander zoekt er de zon op en nog andere mensen komen echt voor het merk Ibiza. Want dat is het ongeveer, Ibiza is eigenlijk een merk op zich geworden. De party’s en de festivals zijn de laatste jaren een ware toeristentrekker geworden. Het bruisende nachtleven van Ibiza heeft goed aangehaakt bij de opkomst van de house muziek. Ook in combinatie met de opkomst van XTC maakte het eiland snel naam. Grote namen uit de muziekwereld kwamen er al snel draaien; Ibiza werd langzamerhand een soort plek waar je als echte party animal een keer in je leven gefeest moet hebben.

Uitgaan op Ibiza

Ibiza Airport is een drukte van jewelste met privéjets van niemand minder dan Afrojack, Armin van Buuren, Avicii, Bob Sinclar, Dalvin Harris, David Gueatta, DJ Tiesto, Hardwell, Martin Garrix, Steve Aoki en nog vele anderen. Uitgaan op Ibiza staat dus garant voor echt goed uitgaan! Vanaf mei tot en met oktober vinden de meeste feesten plaats, daarbuiten zijn er ook aardig wat party’s te vinden. ‘Merken’ zoals Pacha Festival, Don’t Let Daddy Know zijn inmiddels ook te vinden op het Spaanse eiland! Qua clubs zijn er een aantal waar je (als je dan toch uitgaat op Ibiza) geweest moet zijn. Dat is club Amnesia. Dit is de grondlegger van de partyscene van Ibiza. Ook club Pacha en club Space zijn clubs waar duizenden mensen tegelijk op meerdere verdiepingen kunnen feesten! Ook Es Paradis wordt door velen als erg bijzonder ervaren. Aangezien uitgaan op Ibiza toch wel exclusief is, is het meebrengen van een redelijk grote zak geld wel noodzakelijk. Als je ergens bij een club wilt binnenkomen dan betaal je vaak al minimaal €100. Een drankje bij de bar kost dan ook wel een tientje. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat uitgaan op Ibiza kortweg je portemonnee leegtrekt. Uitgaan op Ibiza is dus leuk, maar wel erg duur!

Ibiza tips

Als je iets anders op Ibiza wilt doen dan uitgaan, dan is dat uiteraard ook goed mogelijk!

  • Formentera is een eiland voor het eiland Ibiza. Het kleinste eiland bewoonde eiland van Spanje. In 25 minuutjes is de oversteek al gemaakt! Ongerepte natuur en mooie stranden!
  • De andere stranden van Ibiza. De bekendste is misschien wel Es Cavellet, niemand staat raar te kijken als ook DJ’s als Afrojack hier van hun vakantie genieten.
  • Wil je een villa huren in Ibiza? Dat kan! Eigen feesten geven op het hipste party-eiland in Europa!
  • Hippiemarkt Punta Arabi (er zijn meerdere hippiemarkten op Ibiza). Leuke Tshirts, sieraden en andere accessoires kun je kopen op de hippiemarkt Punta Arabi. Nog steeds speelt de hippiecultuur een grote rol op het eiland, deze grootste hippiemarkt van Ibiza is in Es Canar, in het noordoostelijke deel van het eiland.
  • Als je van kunst houdt dan moet je in Dalt Vila zijn geweest. Dalt Vila is het door een stadsmuur omgeven centrum van Ibiza stad (de hoofdstad van het eiland). Een kathedraal is er te vinden, evenals een aantal musea met hedendaagse kunst.