Barcelona

Barcelona is een wereldstad van formaat in het noordoosten van Spanje waar eigenlijk 24 uur per dag wel iets te beleven valt. Als je op vakantie in Spanje in de buurt bent kunt de stad zelf gemakkelijk bezoeken met de auto, maar je kunt er ook voor kiezen om een tour per bus door de stad te maken. Tevens kun je er natuurlijk voor kiezen om een aantal dagen in Barcelona zelf te verblijven. Er zijn uitstekende hotels in verschillende prijsklassen waarin je prima een aantal dagen kunt verblijven. Barcelona is niet de hoofdstad van Spanje, dat is Madrid. Wij zeggen altijd: als je op vakantie in Spanje bent, duik dan even de stad Barcelona in!

Vrouw in een lange gele jurk naast de Sagrada Familia

De stad Barcelona

De stad Barcelona is echt een perfect voorbeeld van een stad waar veel te doen is. Er zijn mooie gebouwen te bezoeken (denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia). Ook zijn er diverse musea in de stad te vinden. Een goed voorbeeld is het Picasso museum. Maar je kunt ook gewoon heerlijk door de stad lopen en gewoon de Spaanse cultuur snuiven! Loop eens over een markt en meng tussen de lokale bevolking. Eet ‘s avonds wat lekkere Paella en geniet van het Spaanse leven in een van de mooiste steden van Spanje!

Het is natuurlijk de thuisstad van FC Barcelona, een van de beste voetbalclubs ter wereld. Messi (de voetbalspeler die samen met Christiano Ronaldo wordt gezien als een van de beste spelers ter wereld) speelt al bijna zijn hele leven lang bij FC Barcelona.

Barcelona Airport

15 kilometer van de stad Barcelona vandaan ligt El Prat International Airport, ook wel Barcelona Airport genoemd. Deze moet je niet verwarren met Girona Barcelona Airport (100 km naar het noorden) of Reus Barcelona Airport (100km naar het zuiden). El Prat heet BCN, en is een van de grootste luchthavens van Spanje. De drie vliegvelden worden allemaal Barcelona Airport genoemd, maar ze liggen niet allemaal dicht in de buurt van de stad!

Stranden van Barcelona

Barcelona is natuurlijk meer dan de stad. Ook aan het strand is het een heerlijk klimaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dagje lekker aan het strand te liggen. Helaas zijn de meeste stranden bij Barcelona in de buurt nu wel betaald geworden, maar alsnog zijn de stranden erg mooi. Het voordeel van een betaald strand is ook dat als je een drankje wil (een lekkere cocktail bijvoorbeeld?), dat je het gewoon kunt laten brengen!

Andere dingen rond Barcelona

Rond Barcelona is er ook genoeg te doen. De costa brava bijvoorbeeld, maar als je van uitgaan houdt dan is er amper 100 kilometer naar het noorden heb je ook Lloret de Mar en Blanes. Dit zijn twee paradijzen voor jongeren en voor iedereen die van goed uitgaan houdt. Blanes en Lloret de Mar trekken de beste DJ’s ter wereld (vaak ook Nederlandse!) en de sfeer is er natuurlijk geweldig! Ook ten noorden ligt Girona. Deze stad met bijna 100.000 inwoners biedt ook vermaak voor minstens een paar dagen. Ten zuiden van de stad Barcelona ligt de costa del sol. Met strandparadijzen als Marbella is dit ook een plek om zeker te bezoeken, als je de tijd nog hebt! Dat is natuurlijk leuk als je een rondreis door dit gedeelte van Spanje gaat doen, niet voor een citytrip naar Barcelona!